Κωδικός: Bonsai

Bonsai Ficus Gingseng

Διαθεσιμότητα: Άμεσα διαθέσιμο

Bonsai Ficus Gingseng σε ξύλινο μονωμένο τελάρο! Μια ξεχωριστή πρόταση.

Ο Φίκος bonsai είναι αειθαλές φυτό εσωτερικού χώρου που μπορεί να δώσει μια μοναδική πινελιά σε όποιο σημείο τοποθετηθεί. Ο κορμός του με το ιδιαίτερο ‘’μπλέξιμο’’ που δημιουργεί σε συνδυασμό με τα μικρά καταπράσινα και λεία σε υφή φύλλα του, το καθιστούν ένα φυτό ιδιαίτερα αγαπητό σε όλους μας.

Συνθήκες

Ο Φίκος bonsai είναι καλό να τοποθετηθεί σε ένα σημείο που να του παρέχει πλούσιο ηλιακό φως όμως χωρίς αυτό να έρχεται σε άμεση επαφή με τα φύλλα του. Έτσι θα μας χαρίζει πλούσια πρασινάδα όλο το χρόνο. Οι ιδανικές θερμοκρασίες για το φυτό μας κυμαίνονται από 17 έως περίπου 27οC, προστατεύοντάς το από τις χαμηλές θερμοκρασίες του χειμώνα.

Φροντίδα

Όταν ο Φίκος bonsai είναι σε περίοδο ανάπτυξης, δηλαδή κατά τους καλοκαιρινούς μήνες τότε χρειάζεται να του παρέχουμε περισσότερο νερό απ’ ότι θα χρειαστεί τους μήνες του χειμώνα, κατά τους οποίους επικρατούν και χαμηλότερες θερμοκρασίες. Αν θέλουμε να δώσουμε στο δενδράκι μας πιο πυκνό σχήμα μπορούμε να κλαδέψουμε κάποια παλιά κλαδιά του αφαιρώντας παράλληλα και αρκετά από τα φύλλα του ενισχύοντας έτσι την ανάπτυξή του. Επιπλέον είναι καλό να εφαρμόζουμε υγρό λίπασμα για bonsai μία φορά το μήνα κάθε άνοιξη και φθινόπωρο.

Συμβουλές Υγείας

Ο Φίκος Bonsai είναι πολύ ανθεκτικό φυτό χωρίς ιδιαίτερες προσβολές από εχθρούς και ασθένειες. Σε περίπτωση που παρουσιάσει κίτρινα φύλλα ελέγχετε μήπως το χώμα του έχει παραπάνω υγρασία και αν χρειαστεί ελαττώστε το πότισμα. Παρέχοντάς του την κατάλληλη φροντίδα θα έχετε για πολλά χρόνια ένα δένδρο μινιατούρα να στολίζει το σπίτι σας.

**Παραδίδεται σε ξύλινο τελάρο με μόνωση

και έχει συνολικό ύψος (τελάρο και φυτό) 50-70 cm
49,00 €
To Top