Κωδικός: crassula

Kρασούλα

Διαθεσιμότητα: Άμεσα διαθέσιμο

Κρασούλα σε γλάστρα (35cm)

H κρασούλα είναι ένα πανέμορφο φυτό που ανήκει στα παχύφυτα και έχει φανατικούς θαυμαστές σε όλο τον κόσμο. Θα τη συναντήσουμε σε κήπους, σε βραχόκηπους και σε γλάστρες μπαλκονιών να εντυπωσιάζει με το γυαλιστερό και παχύ φύλλωμα της. Άλλωστε, το όνομα της κρασούλας προέρχεται από τη λατινική λέξη crassus, που σημαίνει «παχύς» και συνδέεται με τα σαρκώδη φύλλα της που έχουν την ικανότητα να αποθηκεύουν νερό.


Ας δούμε τις σημαντικότερες συμβουλές για τη φροντίδα της κρασούλας, προκειμένου να διατηρήσουμε τα φύλλα της καταπράσινα και να απολαύσουμε τα πανέμορφα λουλούδια της.

Η κρασούλα ευδοκιμεί σε μέρη φωτεινά και καλά αεριζόμενα, σε μπαλκόνια και αυλές, που δεν έρχονται σε απευθείας επαφή με το έντονο ηλιακό φως. Για κρασούλες που έχουμε σε γλάστρα, προτιμάμε να τις τοποθετούμε σε σημείο με δυτικό ή ανατολικό προσανατολισμό.

Η κρασούλα δεν είναι ιδιαίτερα ανθεκτική στην παγωνιά, χρειάζεται προστασία από τον έντονο παγετό και πρέπει να μεταφέρεται σε πιο ζεστό σημείο όταν οι θερμοκρασίες πλησιάζουν το μηδέν.

Στις νότιες περιοχές της χώρας μας, η κρασούλα φυτεύεται και σε κήπο, αρκεί να είναι προστατευμένη από τους βοριάδες.


Κάθε πότε χρειάζεται πότισμα η κρασούλα;

Η κρασούλα έχει μέτριες ανάγκες σε νερό, απαιτεί ωστόσο τακτικό πότισμα. Συγκεκριμένα, ποτίζουμε την κρασούλα οπωσδήποτε μια φορά τη βδομάδα κατά τους ανοιξιάτικους μήνες και δυο φορές τη βδομάδα τους θερινούς μήνες σε συνθήκες καύσωνα και υψηλών θερμοκρασιών. Αντίθετα, το πότισμα της κρασούλας πρέπει να είναι περιορισμένο το φθινόπωρο, κάθε 1-2 βδομάδες ανάλογα τον καιρό, και ακόμη λιγότερο το χειμώνα. Το υπερβολικό πότισμα μπορεί να δημιουργήσει προβλήματα σαπίσματος της ρίζας της κρασούλας, καθώς και έντονη φυλλόπτωση.


Κι ένα τελευταίο μυστικό για την κρασούλα

Η κρασούλα αναφέρεται στο εξωτερικό και ως «φυτό του χρήματος» (money plant), καθώς τα φύλλα της θυμίζουν νομίσματα. Η φύτευση της κρασούλας στον κήπο ή στην αυλή θεωρείται πως φέρνει γούρι και καλοτυχία, και είναι ένας βασικός λόγος για τη μεγάλη δημοφιλία της Crassula ovata.


Ποσότητα:
 / Τεμάχιο
28,00 19,00  €
To Top