Παράδοση σε: Ν. Θεσσαλονίκης

Aνθούριο κόκκινο

Διαθεσιμότητα: Άμεσα διαθέσιμο

Ανθούριo κόκκινο σε γλάστρα


Το ανθούριο έχοντας καταγωγή από την Χαβάη είναι φυτό εσωτερικού χώρου, με εξωτικά κόκκινα ή λευκά άνθη σε σχήμα καρδιάς και σε συνδυασμό με τα τοξοειδή βαθυπράσινα φύλλα του δίνουν μια υπέροχη εικόναμέσα στο σπίτι. Τα άνθη του έχουν μεγάλη διάρκεια ζωής έτσι μπορείτε να τα απολαμβάνετε μέχρι και για ένα μήνα ενώ η ανθοφορία του διαρκεί σχεδόν όλο το χρόνο αρκεί να έχει τις κατάλληλες συνθήκες.

Συνθήκες

Θα αγαπήσει μια θέση δροσερή, πλούσια σε φως ή ημισκιερή, όμως αποφεύγουμε την άμεση επαφή με το ηλιακό φως ώστε να μην δημιουργηθούν καψίματα στα φύλλα, αλλά και τις θέσεις με εναλλαγές θερμοκρασίας (π.χ. μπαλκονόπορτα).

Φροντίδα

Το φυτό μας, διψάει όταν το χώμα της γλάστρας είναι σχεδόν στεγνό. Ένας καλός τρόπος ποτίσματος είναι να τοποθετήσουμε την γλάστρα σε μια λεκάνη με νερό ώστε το φυτό να απορροφήσει όσο νερό χρειάζεται.

Για να μεταφυτεύσουμε ένα ανθούριο πρέπει οι ρίζες του να έχουν σχεδόν γεμίσει την παλιά γλάστρα. Τότε θα χρησιμοποιήσουμε λίγο μεγαλύτερη γλάστρα, με ελαφρόπετρα στον πάτο και ελαφρύ χώμα-τύρφη , και δεν θα αγχωθούμε αν δούμε κάποια από τα φύλλα του να κιτρινίζουν ή και να πέφτουν,παρά μόνο θα του δώσουμε χρόνο για να προσαρμοστεί στις καινούριες του συνθήκες. Προτιμήστε να εφαρμόζετε υγρό λίπασμα κάθε δεύτερη εβδομάδα κατά την περίοδο της ανάπτυξης ενώ το χειμώνα το φυτό μας δε χρειάζεται λίπανση.

Συμβουλές Υγείας

Το ανθούριο είναι αρκετά ανθεκτικό φυτό τόσο σε εχθρούς όσο και σε ασθένειες παρόλα αυτά όμως η μελίγκρα, οι θρίπες και τα κοκκοειδή είναι από τους πιο συνηθισμένους εχθρούς που απειλούν κυρίως τα νεαρά φύλλα και τα μπουμπούκια. Αν δείτε έντονο κιτρίνισμα στα φύλλα ή ακόμα και καφετί κηλίδες πιθανώς να το έχετε ποτίσει υπερβολικά και να έχει αρχίσει προσβολή από μύκητα ρίζας ή λαιμού. Σε κάθε περίπτωση συμβουλευόμαστε τον ειδικό γεωπόνο. Μπορείτε να μας στείλετε τις απορίες σας μαζί με φωτογραφίες από το φυτό σας ώστε να σας δώσουμε τις κατάλληλες συμβουλές.


45,00 33,00  €
To Top