Κωδικός: sterl_

Στερλίτσια

Διαθεσιμότητα: Άμεσα διαθέσιμο

Η στερλίτσια, είναι γνωστή και ως “πουλί του παραδείσου” και αυτό γιατί τα ασυνήθιστα και εξωτικά της λουλούδια μοιάζουν με χρωματιστά πουλιά που πετάνε. Είναι αδιαμφισβήτητα από τα πιο εντυπωσιακά εξωτικά φυτά του κόσμου.


Υπάρχουν μόνο πέντε αναγνωρισμένα είδη της στερλίτσιας και τα ομορφότερα άνθη ανήκουν σίγουρα στο είδος Strelitzia Reginea από το οποίο προέρχονται και τα πέντε άνθη της συγκεκριμένης ανθοδεσμης.

Η ανθοδέσμη πέρα από τα λουλούδια της εικόνας θα περιέχει και τις ανάλογες πρασινάδες και θα παραδοθεί σε πολυτελές αμπαλάζ.

Το άνθος της αποτελείται από 3 έντονα πορτοκαλί σέπαλα και 3 μοβ-μπλε πέταλα τα οποία αποκαλύπτονται μέσα από ένα σκληρό μυτερό ράμφος και τα φαρδιά φύλλα της που θυμίζουν κουπιά.


Πώς πήρε το όνομα της

Η Charlotte του Μεκλεμβούργου-Strelitz, ήταν σύζυγος του Βασιλιά Γεωργίου ΙΙΙ. Άρχισε να ασχολείται ερασιτεχνικά με την βοτανολογία το 1772, όταν ο σύζυγος της κληρονόμησε τους Βασιλικούς Βοτανικούς Κήπους Kew. Το 1773 έβαλε υπεύθυνο τον Βρετανό βοτανολόγο Sir Joseph Banks για να επεκτείνει και να δημιουργήσει τελικά έναν από τους κορυφαίους βοτανικούς κήπους.

Εκείνος, ότι είχε επιστρέψει από ένα ταξίδι που έκανε με τον εξερευνητή και θαλασσοπόρο Captain Cook και είχε συγκεντρώσει έναν μεγάλο αριθμό εξωτικών φυτών από όλο τον κόσμο.

Το ενδιαφέρον της βασίλισσας στη βοτανική, την οδήγησε σε ένα φυτό που είχε ο βοτανολόγος από τη Νότια Αφρική, το πουλί του παραδείσου, το οποίο και ονομάστηκε προς τιμή της : «Strelitzia Reginae».

«Strelitzia», δηλαδή το όνομα της βασιλικής οικογένειας και «Regina» από τη λατινική λέξη που σημαίνει «βασίλισσα».


Τι συμβολίζει

Το πουλί του παραδείσου, έχει πολλές και διαφορετικές έννοιες, επειδή είναι τόσο εξωτικό και ασυνήθιστο. 

Συμβολίζει την μεγαλοπρέπεια λόγω της εξωτικής του εμφάνισης και χαρίζεται στην 9η επέτειο του γάμου, δεδομένου ότι θυμίζει την πίστη. Είναι ιδανικό δώρο επίσης για να στείλετε ευχές για εγκαίνια, γέννηση, απόκτηση νέου σπιτιού και συγχαρητήρια για μια νέα αρχή.⇒ Αντιπροσωπεύει τη χαρά, την επιτυχία, την πίστη και την αισιοδοξία.


Στερλίτσιες στο βάζο

Έχουν μεγάλη διάρκεια και θα μπορούσαμε να πούμε ότι ξεπερνάνε τον έναν μήνα ζωής. Το κάθε λουλούδι ανθίζει δυο φορές, δηλαδή όταν χαλάσει το πρώτο λουλούδι, το αφαιρούμε τραβώντας το με το χέρι μας και αυτό θα βγάλει και δεύτερο από κάτω.

Προκειμένου να διαρκέσουν ένα μήνα στο βάζο του σαλονιού μας, θέλουν την καθιερωμένη περιποίηση για κομμένα λουλούδια, όπως, συχνή αλλαγή νερού και λοξό κόψιμο κοτσανιού με ένα μαχαίρι κάθε δεύτερη μέρα.
34,00 €
To Top