Κωδικός: jasm

Γιασεμί αναρριχώμενο

Διαθεσιμότητα: Άμεσα διαθέσιμο

Το ινδικό γιασεμί (ή "star jasmine" ή "ρυχόσπερμο") είναι ένα από τα δημοφιλέστερα και ομορφότερα αναρριχώμενα φυτά που παραδοσιακά συναντάμε στις αυλές των ελληνικών σπιτιών.

(Το συνολικό ύψος τους φυτού είναι από 1m ως 1,2 m)  


Με καταγωγή από την Ασία, το συγκεκριμένο γιασεμί ξεχωρίζει για την υπέροχη ανθοφορία του που εμφανίζεται μέσα στην άνοιξη και διατηρείται μέχρι τα πρώτα κρύα του χειμώνα. Φυτεύεται σε γλάστρα στο μπαλκόνι μας για να αναρριχηθεί σε πλαίσιο στον τοίχο καθώς και σε κήπο για να αναπτυχθεί σε φράχτη ή να καλύψει μία πέργκολα.

Είναι σχετικά ανθεκτικό φυτό που με την κατάλληλη περιποίηση μπορεί να μας δώσει πλούσια βλάστηση γεμάτη ανθοφορία. Ας δούμε, αναλυτικά, ποια είδη γιασεμιού μπορούμε να φυτέψουμε και τι φροντίδα χρειάζεται για να το απολαμβάνουμε το μοναδικό άρωμα των λουλουδιών του στην αυλή και τη βεράντα μας για πολλά χρόνια.

Είναι αειθαλές αναρριχώμενο φυτό που φτάνει σε ύψος τα 4 μέτρα, διαθέτει χαρακτηριστικά μυτερά φύλλα και λουλούδια που εμφανίζονται κυρίως το καλοκαίρι με έντονο άρωμα. Καλλιεργείται εκτεταμένα για τα λουλούδια του που χρησιμοποιούνται στην αρωματοθεραπεία.

Πόσο συχνά θέλει πότισμα;

Το ινδικό γιασεμί δεν έχει μεγάλες απαιτήσεις σε πότισμα, καθώς θεωρείται σχετικά ανθεκτικό φυτό στην ξηρασία.Για φυτά γιασεμιού που έχουμε σε γλάστρα, θα χρειαστεί πότισμα κάθε 4-5 μέρες την άνοιξη και το φθινόπωρο και κάθε 2-3 μέρες το καλοκαίρι. Αν το γιασεμί έχει φυτευτεί σε κήπο, ποτίζουμε μία φορά την εβδομάδα την περίοδο της άνοιξης και του φθινοπώρου και δύο φορές την εβδομάδα την περίοδο του καλοκαιριού που επικρατούν υψηλές θερμοκρασίες και καύσωνας. Πάντως, το υπερβολικό πότισμα του γιασεμιού μπορεί να προκαλέσει πτώση ή μάρανση των λουλουδιών, καθώς και μαύρισμα στις άκρες των φύλλων του.


Κι ένα μυστικό για το αιθέριο έλαιο του γιασεμιού

Από τα άνθη του γιασεμιού  βγαίνει το υπέροχο και ακριβό αιθέριο έλαιο γιασεμιού που έχει χαλαρωτικές και ηρεμιστικές ιδιότητες. Για να βγάλουμε με αποσταξη λίγες σταγόνες αίθέριου έλαιου γιασεμιού θα χρειαστεί να μαζέψουμε τις βραδινές ώρες εκατοντάδες άνθη γιασεμιού.


Ποσότητα:
 / Τεμάχιο
24,00 €
To Top