Κωδικός: vries

Βριέζια

Διαθεσιμότητα: Άμεσα διαθέσιμο

Bριέζια κόκκινου ή πορτοκαλί ή κίτρινου χρώματος αναλόγως διαθεσιμότητας , σε λευκό κασπώ


Η Βριέζια είναι τροπικό φυτό με καταγωγή από την Αμερική για εσωτερικούς χώρους


Ανήκει στα λεγόμενα επίφυτα, αυτό σημαίνει πως στη Λατινική Αμερική από όπου και κατάγεται δε θα την δούμε να φυτρώνει από το χώμα αλλά να αγκαλιάζει με τις ρίζες της, τους κορμούς των δένδρων.

Στη χώρα μας όμως θα την βρούμε σε γλάστρα με χώμα στολίζοντας μια γωνιά του σπιτιού μας. Έχει στενόμακρα σκούρα πράσινα φύλλα που σχηματίζουν ρόδακα και βράκτια άνθη σε διάφορους χρωματισμούς όπως κόκκινο, ροζ, πορτοκαλί και βυσσινί.

Η θέση που θα δώσουμε σε αυτό το φυτό θα πρέπει να είναι σε ένα φωτεινό ή ημισκιερό σημείο του σπιτιού μας που δεν θα δέχεται απευθείας τις ακτίνες του ήλιου και δεν θα επικρατούν απότομες εναλλαγές θερμοκρασίας.

Οι κατάλληλες θερμοκρασίες είναι από 16-20 C. Ιδανικό επίσης θα ήταν να υπάρχει μια ικανοποιητική υγρασία στην ατμόσφαιρα με την οποία το φυτό μας θα τα πάει πολύ καλά.Τα φύλλα αυτού του φυτού, στο κέντρο σχηματίζουν ρόδακα από όπου και αναπτύσσεται το λουλούδι, στο σημείο αυτό θα πρέπει να ρίχνετε νερό και κατά προτίμηση βρόχινο ή αποσταγμένο, το οποίο μπορείτε να το χρησιμοποιείτε και για το πότισμα της Βριέζιας.
Ποτίζουμε τη Βριέζια όταν το χώμα θα έχει σχεδόν στεγνώσει από την τελευταία φορά που ποτίσαμε.

Το χειμώνα θα χρειαστεί να ελαττώσουμε τη συχνότητα ποτίσματος σε σχέση με το καλοκαίρι.

Αυτό που πρέπει κυρίως να προσέχουμε ώστε να διατηρούμε την Βριέζιά μας υγιή είναι το νερό ώστε να μην είναι υπερβολικό και προκληθεί σάπισμα στις ρίζες αλλά ούτε και πολύ αραιό ώστε να βρεθεί το φυτό μας σε συνθήκες ξηρασίας τις οποίες δεν ανέχεται καθόλου. 


Ποσότητα:
 / Τεμάχιο
30,00 23,00  €
To Top