Παράδοση σε: Ν. Θεσσαλονίκης

"Αυτοκρατορική" Vanda

Διαθεσιμότητα: Άμεσα διαθέσιμο

Η ομορφότερη,σπανιότερη και πιο εντυπωσιακή ορχιδέα που υπάρχει είναι σίγουρα η Vanda Royal.


Κατάγονται από τροπικές περιοχές της Ασίας και στο φυσικό της περιβάλλον είναι επίφυτα και μεγαλώνουν αγκιστωμένες επάνω κορμούς δέντρων σε μεγάλη απόσταση από το έδαφος. Κατ’ αυτόν τον τρόπο, το ριζικό της σύστημα είναι εκτεθειμένο στον αέρα. Αυτός είναι ο λόγος που προτιμά να καλλιεργείται χωρίς γλάστρα με υπόστρωμα αλλά σε καλάθια που προσφέρουν την υποτυπώδη στήριξη στο πλούσιο ριζικό της σύστημα.

Ανήκει στις μονοποδιακές ορχιδέες δηλαδή μεγαλώνει τον κύριο βλαστό της και τα φύλλα φύονται πάνω σε αυτόν, αντικριστά. Είναι φυτό αργής ανάπτυξης και παράγει μεγάλα και εντυπωσιακά άνθη με έντονους χρωματισμούς. Τα μεγαλύτερης ηλικίας φυτά διακλαδίζονται αν δεν διαχωριστούν, σχηματίζοντας πολύ εντυπωσιακές ομάδες φυτών.


Θερμοκρασία:

Είναι είδος θερμόφιλο και δεν ανέχεται τις χαμηλές θερμοκρασίες γι’ αυτό και η θερμοκρασία στο χώρο που καλλιεργείται δεν πρέπει να πέφτει κάτω από τους 13 oC.

Οι ιδανικές θερμοκρασίες ανάπτυξής του είναι:

Θ (oC) Ημέρας: 35

Θ (oC) Νύχτας: 15-21


Πότισμα:

Ο ιδανικός τρόπος ποτίσματος για το γένος αυτό είναι η βύθιση. Η συχνότητα ποτίσματος εξαρτάται από πολλούς παράγοντες, όπως είναι η θερμοκρασία στο χώρο που καλλιεργείται, η υγρασία του χώρου κτλ.

Όταν οι θερμοκρασίες είναι υψηλότερες ή το φυτό βρίσκεται σε φάση ανάπτυξης, τότε οι ανάγκες ποτίσματος αυξάνονται. Πάντα η παρατήρηση του ριζικού συστήματος μας βοηθάει να καταλάβουμε τις ανάγκες του φυτού.

Αν οι ρίζες παίρνουν ασημί χρωματισμό αντί για πράσινο, τότε χρειάζεται πότισμα.


Tip: Ένα μυστικό για την ευρωστία του φυτού σας είναι να το ποτίζετε με νερό βροχής ή με απιονισμένο νερό, πάντα σε θερμοκρασία περιβάλλοντος.


Φως:

Για το είδος αυτό, το φως είναι ο πιο σημαντικός παράγοντας για την καλλιέργειά του. Τοποθετήστε την σε σημείο με έμμεσο έντονο φωτισμό. Μπορεί να ανεχτεί μερικώς υψηλές εντάσεις φωτισμού στο φύλλωμα της για λίγη ώρα όμως η παρατεταμένη έκθεση μπορεί να προκαλέσει εγκαύματα.


Άνθηση:

Δεν υπάρχει συγκεκριμένη περίοδος άνθησης και μπορούν να ανθίσουν καθ’ όλη την διάρκεια του χρόνου. Παράγουν ανθοφόρους οφθαλμούς ανάμεσα από τα φύλλα, που εξελίσσονται σε ανθοφόρους βλαστούς με πολυάριθμα άνθη που παραμένουν ανθισμένα για πολλές εβδομάδες.


Υγρασία/Αερισμός:

H Vanda, είναι προσαρμοσμένη στο φυσικό της περιβάλλον να αναπτύσσεται πάνω σε δέντρα. Επομένως αγαπά τον καλό αερισμό και θα ήταν καλό να τοποθετηθεί σε σημείο που ο αέρας κυκλοφορεί ανεμπόδιστα. Ωστόσο, καθώς είναι τροπικό είδος, ηιδανική υγρασία του χώρου που καλλιεργείται είναι 70-80%.
**To συνολικό ύψος του φυτού μαζί με τις (ρίζες+κορμός+άνθη)  φτάνει από 75 ως 130cm

130,00 110,00  €
To Top