Παράδοση σε: Ν. Θεσσαλονίκης

Aλοκάσια Zebrina

Διαθεσιμότητα: Άμεσα διαθέσιμο

Η αλόκασια είναι ένα πανέμορφο φυτό εσωτερικού χώρου με καταγωγή από τις τροπικές ζούγκλες της νοτιανατολικής Ασίας. 

Ένα από τα πιο εντυπωσιακά εξωτικά φυτά που μπορούμε να επιλέξουμε για σαλόνι και επαγγελματικό χώρο, η αλοκάσια ξεχωρίζει με τα μοναδικά φύλλα της σε σχήμα καρδιάς που έχουν δώσει στο φυτό ξεχωριστές ονομασίες όπως «αυτί του ελέφαντα» και «αφρικανική μάσκα»! 

Τα φύλλα της αλοκάσιας έχουν χρώμα πράσινο ή γκρι με χαρακτηριστικές σκούρες ή πιο ανοιχτόχρωμες νευρώσεις και παρουσιάζουν αργή ανάπτυξη. Υπάρχουν πολλά είδη αλοκάσιας με διαφορετικό μέγεθος και σχήμα φύλλων με γνωστότερες την Alocasia amazonica, η Alocasia zebrina και η Alocasia Stingray. Ας δούμε τις σημαντικότερες συμβουλές για την περιποίηση της αλοκάσια και πώς μπορούμε να διατηρήσουμε τα φύλλα της καταπράσινα και υγιή μέσα στο σπίτι μας.

Tι θέση επιλέγουμε για την αλοκάσια στο σπίτι;

Η αλοκάσια θέλει φωτεινές θέσεις μέσα στο σπίτι, χωρίς να δέχεται απευθείας τις ακτίνες του ήλιου, καθώς η άμεση ηλιακή ακτινοβολία μπορεί να δημιουργήσει εγκαύματα στο φύλλωμα της. Αν η αλοκάσια βρίσκεται σε πολύ σκιερό περιβάλλον, τα φύλλα της δεν θα έχουν τόσο γυαλιστερό χρώμα και θα αποκτήσουν μία θαμπάδα. Η αλοκάσια ευδοκιμεί σε σχετικά δροσερό περιβάλλον. Πρέπει να αποφεύγουμε να τοποθετούμε την αλοκάσια κοντά σε θερμαντικά σώματα, καλοριφέρ και τζάκι. Αν και δεν χρειάζεται συχνά μεταφύτευση, καθώς είναι αργής ανάπτυξης, κατάλληλη εποχή για να τη μεταφυτεύσουμε σε μεγαλύτερη γλάστρα είναι μέσα στην άνοιξη ή στις αρχές του φθινοπώρου. Για την μεταφύτευση της αλοκάσιας, επιλέγουμε ειδικό φυτόχωμα για φυτά εσωτερικού χώρου που να εξασφαλίζει καλή αποστράγγιση του νερού.

Κάθε πότε χρειάζεται πότισμα και λίπανση η αλοκάσια;

Η αλοκάσια δεν έχει ιδιαίτερα μεγάλες ανάγκες σε νερό, απαιτεί ωστόσο συχνό πότισμα σε μικρές δόσεις. Συμπληρωματικά, μπορούμε να ψεκάζουμε τα φύλλα της με λίγο νερό ή να τα βρέχουμε με ένα υγρό πανάκι για να διατηρούν την υγρασία τους. Την περίοδο της άνοιξης και του φθινοπώρου ποτίζουμε μία φορά την βδομάδα ενώ την ζεστή περίοδο του καλοκαιριού κάθε 4-5 μέρες. Αν ποτίζουμε περισσότερο, θα παρατηρήσουμε κιτρινίσματα και καφετιάσματα στα φύλλα της. Κατά την περίοδο του χειμώνα, αφήνουμε το χώμα της να στεγνώσει πριν ξαναποτίσουμε.


*Το φυτό στο κασπώ έχει συνολικό ύψος 65 cm και παραδίδεται σε λευκό κασπώ με πολυτελές αμπαλάζ

36,00 €
To Top