Κωδικός: BXL

"Τυχερά Μπαμπού"

Διαθεσιμότητα: Άμεσα διαθέσιμο

Πέντε κλωνάρια "τυχερών μπαμπού" ("lucky bamboos') υψους περιπου 65 cm έκαστο.


Το τυχερό μπαμπού είναι ένα φυτό εσωτερικού χώρου. Είναι ελκυστικό, δημοφιλές και εύκολο στην φροντίδα του. Επίσης θεωρείται φυτό ευοίωνο, που φέρνει τύχη σύμφωνα με τις αρχές του συστήματος φενγκ σούι. 

Στην βοτανολογία, το όνομα του είναι Dracaena Sanderiana. Το όνομα του προέρχεται από τον διάσημο Αγγλο-Γερμανό κηπουρό, Henry Frederick Conrad Sander.

Παρά το όνομα και την όψη του, το τυχερό μπαμπού δεν ανήκει πραγματικά στην οικογένεια των μπαμπού αλλά σε εκείνη του κρίνου. Κατάγεται από τα τροπικά δάση της Αφρικής και από κάποια μέρη της νοτιοανατολικής Ασίας.


Πως να φροντίσετε το τυχερό μπαμπού

Το τυχερό μπαμπού αποτελεί ένα εξαιρετικό φυτό εσωτερικού χώρου και είναι πολύ εύκολο να το μεγαλώσετε. Είναι το ίδιο εύκολο να φυτευτεί τόσο σε χώμα, όσο και σε σκέτο νερό!


Πως να το μεγαλώσετε σε νερό

Γεμίστε τον πάτο της γλάστρας με βότσαλα και προσθέστε αρκετό νερό μέχρι αυτό να ανέβει 5-6 πόντους πάνω από τα βότσαλα. Οι ρίζες του φυτού θα πρέπει πάντα να είναι μέσα στα βότσαλα.

Αλλάξτε το νερό κάθε μία με δύο εβδομάδες για να αποφύγετε το σάπισμα του φυτού.


Πως να το μεγαλώσετε σε χώμα

Χρησιμοποιήστε χώμα σε γλάστρα καλά αεριζόμενη. Φροντίστε το χώμα που θα επιλέξετε να έχει καλή απορροφητικότητα.

Ποτίστε τόσο ώστε, το χώμα να είναι υγρό, αλλά προσέχετε μην δημιουργηθούν λιμνάζοντα νερά.


Τι πρέπει να προσέξετε

Μέγεθος γλάστρας: Διαλέξτε μία γλάστρα η οποία να έχει τουλάχιστον πέντε πόντους κενό στα τοιχώματα περιμετρικά του φυτού σας. Έτσι οι ρίζες του θα έχουν χώρο να αναπτυχθούν.

Φως: Τοποθετήστε το τυχερό μπαμπού σε έμμεσα φωτεινό σημείο. Η άμεση επαφή με τις ακτίνες του ήλιου θα το κάψει. Ίσως χρειαστεί να περιστρέφετε το φυτό ανά διαστήματα, ώστε κάθε πλευρά του να παίρνει αρκετό φως.

Θερμοκρασία: Η θερμοκρασία δωματίου είναι ιδανική για το φυτό. Αποφύγετε να το τοποθετήσετε κοντά σε καλοριφέρ ή air condition.

Νερό: Χρησιμοποιήστε νερό που δεν περιέχει χλώριο ή φθόριο. Τα συγκεκριμένα χημικά μπορούν να επηρεάσουν το χρώμα των φύλλων κάνοντάς τα κίτρινα ή καφέ. Καθαρισμένο ή αποσταγμένο νερό είναι οι προτεινόμενες λύσεις.

Λίπασμα: Μπορείτε περιοδικά να ρίξετε μερικές σταγόνες υγρού λιπάσματος για την καλύτερη ανάπτυξη του φυτού. Για το καλύτερο αποτέλεσμα, χρησιμοποιήστε λίπασμα ειδικά παρασκευασμένο για το τυχερό μπαμπού – αλλά προσέξτε τις υπερβολές.

Κούρεμα: Απομακρύνετε τα πεθαμένα ή κίτρινα φύλλα.


Το τυχερό μπαμπού στην κινέζικη κουλτούρα

Στο κινέζικο σύστημα του φενγκ σούι, το τυχερό μπαμπού παίζει σημαντικό ρόλο. Το φενγκ σούι είναι ένα σύστημα πίστης που ενδιαφέρεται να εκμεταλλευτεί την ενέργεια, φέρνοντας στους ανθρώπους ευτυχία και αρμονία με το περιβάλλον.

Το κινέζικο όνομα του φυτού είναι fu gui zhu και σημαίνει: “Fu” τύχη και ευημερία, “Gui” δύναμη και τιμή, “Zhu” μπαμπού. Με άλλα λόγια είναι το φυτό που μας δίνει τα καλύτερα ιδανικά για μία γεμάτη, τίμια και απολαυστική ζωή.


5 στοιχεία του φενγκ σούι

Γη – Βότσαλα ή πέτρες (ή χώμα, αν το φυτό βρίσκεται σε γλάστρα με χώμα).

Νερό – Νερό για να διατηρηθεί το φυτό.

Ξύλο – Ο βλαστός του φυτού αντιπροσωπεύει το ξύλο.

Φωτιά – Μία κόκκινη κορδέλα τυλιγμένη στο φυτό αντιπροσωπεύει την φωτιά.

Μέταλλο – Μία γυάλινη γλάστρα (το γυαλί θεωρείται ως μέταλλο στο σύστημα φενγκ σούι). Αν χρησιμοποιείτε διαφορετικό τύπο γλάστρας, μπορείτε να ρίξετε μέσα ένα νόμισμα.


Τοποθέτηση του τυχερού μπαμπού

Τοποθετώντας το φυτό ανατολικά στο σπίτι σας, θεωρείται ότι θα προσφέρει σε όλα τα μέλη της οικογένειας καλοζωία και υγεία. Αν το τοποθετήσετε νοτιοανατολικά, υποτίθεται ότι ελκύει πλούτη και ευημερία.


Τελικές σκέψεις

Είτε διαλέξετε να αποκτήσετε ένα τυχερό μπαμπού λόγω της σημαντικότητας του στο σύστημα φενγκ σούι, η απλά επειδή είναι ένα πολύ όμορφο φυτό, πραγματικά ...δεν μπορείτε να θεωρήσετε την επιλογή σας σαν λάθος.

29,00 €
To Top