Παράδοση σε: Ν. Θεσσαλονίκης

Bonsai ficus ginseng

Διαθεσιμότητα: Άμεσα διαθέσιμο

Ο Φίκος bonsai είναι αειθαλές φυτό εσωτερικού χώρου που μπορεί να δώσει μια μοναδική πινελιά σε όποιο σημείο τοποθετηθεί. Ο κορμός του με το ιδιαίτερο ‘’μπλέξιμο’’ που δημιουργεί σε συνδυασμό με τα μικρά καταπράσινα και λεία σε υφή φύλλα του, το καθιστούν ένα φυτό ιδιαίτερα αγαπητό σε όλους μας.

Συνθήκες

Ο Φίκος bonsai είναι καλό να τοποθετηθεί σε ένα σημείο που να του παρέχει πλούσιο ηλιακό φως όμως χωρίς αυτό να έρχεται σε άμεση επαφή με τα φύλλα του. Έτσι θα μας χαρίζει πλούσια πρασινάδα όλο το χρόνο. Οι ιδανικές θερμοκρασίες για το φυτό μας κυμαίνονται από 17 έως περίπου 27οC, προστατεύοντάς το από τις χαμηλές θερμοκρασίες του χειμώνα.

Φροντίδα

Όταν ο Φίκος bonsai είναι σε περίοδο ανάπτυξης, δηλαδή κατά τους καλοκαιρινούς μήνες τότε χρειάζεται να του παρέχουμε περισσότερο νερό απ’ ότι θα χρειαστεί τους μήνες του χειμώνα, κατά τους οποίους επικρατούν και χαμηλότερες θερμοκρασίες. Αν θέλουμε να δώσουμε στο δενδράκι μας πιο πυκνό σχήμα μπορούμε να κλαδέψουμε κάποια παλιά κλαδιά του αφαιρώντας παράλληλα και αρκετά από τα φύλλα του ενισχύοντας έτσι την ανάπτυξή του. Επιπλέον είναι καλό να εφαρμόζουμε υγρό λίπασμα για bonsai μία φορά το μήνα κάθε άνοιξη και φθινόπωρο. Αν θέλετε να του αλλάξετε γλάστρα θα χρειαστείτε μια ρηχή και λίγο μεγαλύτερη από την ήδη υπάρχουσα. Φυτεύουμε με ελαφρύ χώμα εσωτερικού χώρου συνδυασμένο με υπόστρωμα για bonsai, χωρίς να ξεχάσουμε την ελαφρόπετρα που τοποθετείται στο πάτο της γλάστρας για καλύτερη αποστράγγιση.

Συμβουλές Υγείας

Ο Φίκος Bonsai είναι πολύ ανθεκτικό φυτό χωρίς ιδιαίτερες προσβολές από εχθρούς και ασθένειες. Σε περίπτωση που παρουσιάσει κίτρινα φύλλα ελέγχετε μήπως το χώμα του έχει παραπάνω υγρασία και αν χρειαστεί ελαττώστε το πότισμα. Παρέχοντάς του την κατάλληλη φροντίδα θα έχετε για πολλά χρόνια ένα δένδρο μινιατούρα να στολίζει το σπίτι σας.**Παραδίδεται σε οβάλ ή στρογγυλό, λευκό ή σκούρο κασπώ αναλόγως διαθεσιμότητας 

και έχει συνολικό ύψος (γλάστρα και φυτό) 40-60 cm

43,00 34,00  €
To Top