Κωδικός: drc

Δράκαινα Marginata τριπλή

Διαθεσιμότητα: Άμεσα διαθέσιμο

Τριπλή Δράκαινα Μαρτζινάτα  1,20m σε λευκό κασπώ.


Η ποικιλία αυτή Δράκαινας έχει καταγωγή από την μακρινή Μαδαγασκάρη και μπορεί να φέρει ένα ή δυο ή και τρεις κορμούς. Η ανθεκτικότητά του αλλά και η εξωτική ομορφιά του, το κάνουν πολύ διαδεδομένο φυτό που οι περισσότεροι έχουμε σε μια γωνία του σαλονιού μας. Σχηματίζει λεπτό ξυλώδη κορμό και έχει μυτερά λογχοειδή φύλλα. Επίσης σύμφωνα με το feng shui η δράκαινα θα γεμίσει με θετική ενέργεια το χώρο μας, και θα καθαρίσει την ατμόσφαιρα από τα βαρέα μέταλλα.

Συνθήκες

Η Δράκαινα είναι φυτό εσωτερικού κυρίως χώρου.Θα μπορούσε να έχει και μία θέση στο μπαλκόνι αρκεί να προστατεύεται από την παγωνιά του χειμώνα. Της αρέσουν τα σημεία με αρκετό φώς όπου ο ήλιος να μην έρχεται σε άμεση επαφή μαζί της αλλά και να μην βρίσκεται εκτεθειμένη σε ρεύματα κρύου αέρα. Εξίσου καλά θα τα πάει και σε ένα σημείο με πολύ περιορισμένο φωτισμό. Γενικά είναι φυτό με αργή σχετικά ανάπτυξη.

Φροντίδα

Οι κατάλληλες θερμοκρασίες για την ανάπτυξη της δράκαινας είναι γύρω στους 16-21οC. Η Δράκαινα θέλει τακτικό πότισμα χωρίς αυτό να σημαίνει πως το χώμα δεν πρέπει πρώτα να στεγνώνει πριν ποτιστεί ξανά. Ιδίως τους μήνες του χειμώνα το χώμα πρέπει να είναι αρκετά στεγνό μέχρι το επόμενο πότισμα. Η λίπανση πρέπει να γίνεται με υγρό λίπασμα κατά την περίοδο της ανάπτυξης και καθόλου κατά τους χειμερινούς μήνες. Το κλάδεμα της Δράκαινας μπορεί να γίνει οποιαδήποτε εποχή αν αυτό είναι απαραίτητο. Κλαδεύοντας την μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε τα κομμένα κλαδιά ώστε να την πολλαπλασιάσουμε. Όταν το φυτό μας σχεδόν δε χωράει στη γλάστρα τότε είναι καιρός να την μεταφυτεύσουμε σε γλάστρα λίγο μεγαλύτερη χρησιμοποιώντας χώμα τύρφης και ελαφρόπετρα στον πάτο για καλή αποστράγγιση.


50,00 45,00  €
To Top