Παράδοση σε: Ν. Θεσσαλονίκης

Ζάμια

Διαθεσιμότητα: Άμεσα διαθέσιμο

Η Ζάμια είναι ίσως ένα από τα πιο κομψά φυτά εσωτερικού χώρου και συγχρόνως ίσως και το πιο εύκολο και ανθεκτικό φυτό. Είναι πολυετής παχύφυτο με καταπράσινα φύλλα. Δεν έχει κεντρικό βλαστό, έχει όμως πολλούς βλαστούς που αναπτύσσονται πολύ γρήγορα και πολλές φορές θα δείτε και άνθος.

Αν λοιπόν θες φυτά στο σπίτι σου αλλά δεν προλαβαίνεις να τα περιποιηθείς πάρε ζάμια.

Συνθήκες

Είναι ικανή να ομορφύνει είτε το σαλόνι μας είτε το γραφείο μας όπως επίσης μπορεί να δεσπόζει κοντά στην είσοδο αφού σύμφωνα και με το feng shui φέρνει καλοτυχία. Θα της άρεσε ένα φωτεινό περιβάλλον αν και τα πάει εξίσου καλά και σε σκιερά σημεία. Θα προσέξουμε μόνο να μην έρχεται σε άμεση επαφή με τις ηλιακές ακτίνες.

Φροντίδα

Προσφέροντας της λίγο νεράκι και όταν λέμε λίγο εννοούμε 1 φορά το μήνα όσο είναι χειμώνας και 2 φορές το μήνα το καλοκαίρι και θα έχεις ένα υγιέστατο φυτό. Η Ζάμια χρειάζεται πολύ ελαφρύ χώμα ώστε να μην κρατάει υγρασία και φυσικά θα πρέπει να τοποθετήσουμε ελαφρόπετρα στον πυθμένα της γλάστρας για να πετύχουμε σωστή αποστράγγιση.Η κατάλληλη εποχή για να πολλαπλασιάσουμε την Ζάμια είναι η άνοιξη και μπορούμε να το πετύχουμε εύκολα χωρίζοντας απλά τους κονδύλους της. Μπορούμε να της ρίχνουμε λίπασμα για φυτά εσωτερικού χώρου κάθε άνοιξη και φθινόπωρο, μία φορά το μήνα. Κλαδεύουμε όσα από τα κλαδιά της είναι ξερά.

Συμβουλές Υγείας

Έχοντας μεγάλη ανθεκτικότητα σε εχθρούς και ασθένειες το μόνο που μπορεί να την σοκάρει είναι το υπερβολικό νερό το οποίο της προκαλεί σάπισμα στις ρίζες.***Παραδίδεται σε λευκό κασπώ 

40,00 35,00  €
To Top