Κωδικός: dw

Ορχιδέα "dendrobium"

Διαθεσιμότητα: Άμεσα διαθέσιμο

Λευκή ορχιδέα δεντρόβιουμ (dendrobium) με δυο κλωνάρια σε λευκό κασπώ.


Οι γνωστές σε όλους μας ορχιδέες είναι από τα πιο εντυπωσιακά επίφυτα με τα τους ψηλούς βλαστούς τους και τα μεγάλα πολύχρωμα λουλούδια τους. Η Δενδρόβιουμ όμως έρχεται για να κάνει την διαφορά και να μας καταπλήξει με την ακόμα πιο εντυπωσιακή της εμφάνιση. Τα πολυάριθμα άνθη της, που εμφανίζονται περιμετρικά και κατά μήκος όλου του βλαστού της, έχουν αστεροειδή μορφή και ποικίλουν σε χρωματισμούς αναβλύζοντας ένα ιδιαίτερα όμορφο άρωμα. Η περίοδος της ανθοφορίας της ξεκινάει από τα τέλη του χειμώνα με αρχές της άνοιξης και τα λουλούδια της μπορεί να διαρκέσουν έως και 2,5 περίπου μήνες.

Συνθήκες

Η Δενδρόβιουμ Ορχιδέα δεν είναι ιδιαίτερα απαιτητικό φυτό. Μπορεί εύκολα να εγκλιματιστεί με τις συνθήκες του περιβάλλοντος αρκεί αυτές να μην είναι ακραίες. Οι ιδανικές θερμοκρασίες είναι από 17 έως 26 οC κατά την διάρκεια της ημέρας ενώ οι εναλλαγές θερμοκρασιών με αυτές της νύχτας λειτουργούν θετικά προς την ανάπτυξή της, οι οποίες καλό είναι να κυμαίνονται μεταξύ 12-16οC. Η κατάλληλη θέση που μπορούμε να της δώσουμε είναι αυτή που θα της εξασφαλίσει πλούσιο φωτισμό την ημέρα, και άμεση επαφή με τον πρωινό και απογευματινό ήλιο.

Φροντίδα

Τους καλοκαιρινούς μήνες καλό είναι να ποτίζετε την Ορχιδέα Δενδρόβιουμ κάθε 5 με 7 ημέρες τοποθετώντας την γλάστρα σε μία λεκάνη για να απορροφήσει όσο νερό χρειάζεται. Το χειμώνα αραιώνουμε σταδιακά το πότισμα κάνοντάς το ανά 10 περίπου ημέρες, ακολουθώντας την ίδια διαδικασία. Άλλωστε είναι βασικό να αραιώνουμε το πότισμα όταν η Ορχιδέα μας δεν έχει λουλούδια. Μία φορά τον μήνα, την άνοιξη, εφοδιάστε την με λίπασμα γενικής χρήσης υγρό ή υδροδιαλυτό ενώ το φθινόπωρο χρησιμοποιήστε υγρό λίπασμα ειδικό για ορχιδέες, ενισχύοντας την ανθοφορία της. Στις Ορχιδέες καλό είναι να μην κόβουμε τα παλιά κλαδιά γιατί ενδέχεται να ανθοφορήσουν. Η μεταφύτευση μιας Ορχιδέας πρέπει να γίνετε μόνο όταν αυτό είναι απαραίτητο, χρησιμοποιώντας γλάστρα λίγο μεγαλύτερη από την ήδη υπάρχουσα και φυτεύουμε με υπόστρωμα για ορχιδέες αποτελούμενο από φλοιό πεύκου.

Συμβουλές υγείας

Οι ορχιδέες είναι φυτά που δεν υποφέρουν από έντομα και ασθένειες. Αν δείτε τα φύλλα ζαρωμένα και υποτονικά ελέγχετε το πότισμα. Στην έλλειψη ή στην υπερβολική δόση τα συμπτώματα είναι παρόμοια οπότε αν ποτίζετε τακτικά ελαττώστε τη συχνότητα ή το αντίθετο, αν ποτίζετε πολύ σπάνια.


Ποσότητα:
 / Τεμάχιο
40,00 29,00  €
To Top