Παράδοση σε: Ν. Θεσσαλονίκης

Μπλε Ορχιδέα

Διαθεσιμότητα: Άμεσα διαθέσιμο

Μια απ΄τις πιο σπάνιες ορχιδές και ομολογουμένως μια απ΄τις ομορφότερες είναι η μπλε Φαλαίνοψις. 


Η ορχιδέα είναι ένα από πιο εντυπωσιακά φυτά εσωτερικού χώρου που πολύ συχνά συναντάμε σε σπίτια, γραφεία και επαγγελματικούς χώρους. Αν και πολλοί θεωρούν την ορχιδέα φαλαίνοψις ένα ευαίσθητο φυτό, αυτό δεν ισχύει!

Η ορχιδέα φαλαίνοψη δείχνει μεγάλη προσαρμοστικότητα στις ελληνικές συνθήκες και αν ακολουθήσουμε τις απαραίτητες συμβουλές για την περιποίηση της, θα χαρούμε ορχιδέες γεμάτες ζωντάνια και πλούσια ανθοφορία.


Ποιες είναι οι κατάλληλες συνθήκες για να αναπτυχθεί η ορχιδέα φαλαινόψις;


Προτιμούμε φωτεινή θέση στο σπίτι για την ορχιδέα με φιλτραρισμένο φως κι όχι απευθείας έντονο φως.

Ειδικά τους καλοκαιρινούς μήνες, αποφεύγουμε την απευθείας έκθεση στον ήλιο, καθώς προκαλεί εγκαύματα στα φύλλα και ξήρανση των λουλουδιών.

Επίσης, τοποθετούμε την ορχιδέα μακριά από θερμαντικά σώματα, από ψυχρά και θερμά ρεύματα, καθώς και από τζάμια.

Η ορχιδέα μεταφυτεύεται σε μεγαλύτερη γλάστρα, συνήθως κάθε 2-3 χρόνια όταν γεμίσουν ασφυκτικά οι ρίζες της και αρχίσουν να εξέρχονται. Για την φύτευση της ορχιδέας, χρησιμοποιούμε πήλινες ή πλαστικές γλάστρες που διαθέτουν καλή αποστράγγιση και πευκόφλουδα ως υπόστρωμα.

Η μεταφύτευση της ορχιδέας πρέπει να γίνεται μετά το τέλος της ανθοφορίας της γιατί αλλιώς υπάρχει κίνδυνος να πέσουν τα λουλούδια της.


Τι ανάγκες σε πότισμα και λίπανση έχει η ορχιδέα;


Ποτίζουμε τις ορχιδέες σε τακτά διαστήματα ακολουθώντας την παρακάτω διαδικασία. Βυθίζουμε το γλαστράκι με την ορχιδέα σε μια λεκάνη με χλιαρό νερό και την αφήνουμε για λίγα λεπτά. Στη συνέχεια, βγάζουμε το γλαστράκι της ορχιδέας και το αφήνουμε να στραγγίσει καλά πριν το τοποθετήσουμε σε κασπώ.

Επαναλαμβάνουμε το πότισμα της ορχιδέας κάθε βδομάδα, την περίοδο της άνοιξης και του φθινόπωρου, κάθε 10 μέρες τον χειμώνα και κάθε 5 μέρες τις ζεστές μέρες του καλοκαιριού.


45,00 €
To Top