Κωδικός: Coco

Coconut Palm (1,6m)

Διαθεσιμότητα: Άμεσα διαθέσιμο

Ο κοκοφοίνικας (coconut palm) είναι ένα από τα πιο διάσημα τροπικά φυτά που έχουμε συνδέσει με εικόνες από μακρινούς ταξιδιωτικούς προορισμούς και μαγευτικές παραλίες.Στο φυσικό του περιβάλλον, το δέντρο του κοκοφοίνικα ξεπερνά σε ύψος τα 30 μέτρα και μας δίνει πλούσια παραγωγή από πεντανόστιμες καρύδες, γι’ αυτό και είναι επίσης γνωστό με την ονομασία φυτό καρύδα ή δέντρο καρύδα.

Τι φροντίδα χρειάζεται όμως ο κοκοφοίνικας σε γλάστρα;

Ο κοκοφοίνικας αγαπάει τη ζέστη και το φως. Για να διατηρήσουμε το φυτό του κοκοφοίνικα μέσα στο σπίτι μας ως φυτό εσωτερικού χώρου, χρειαζόμαστε ένα ζεστό και φωτεινό χώρο. Αποφεύγουμε να τοποθετούμε τη γλάστρα κοντά σε ψυχρά ρεύματα και σε κλιματιστικά.

Πότισμα του κοκοφοίνικα σε γλάστρα

Ποτίζουμε σε συχνά διαστήματα περίπου 2 φορές την εβδομάδα από την άνοιξη ως το φθινόπωρο και μία φορά την εβδομάδα την περίοδο του χειμώνα.Παράλληλα είναι σημαντικό να ψεκάζουμε τα φύλλα του την περίοδο του καλοκαιριού με ένα ψεκαστηράκι για να εξασφαλίζουμε σχετική υγρασία στο χώρo.

H φυσιολογική διάρκεια ζωής ενός κοκοφοίνικα σε γλάστρα είναι περίπου 5-6 χρόνια.Όταν φτάσει σε αυτή την ηλικία, ειδικά αν ζούμε σε περιοχές της χώρας όπου ο χειμώνας δεν είναι πολύ βαρύς, μπορούμε έγκαιρα να τον μεταφυτεύσουμε στον κήπο μας για να παρατείνουμε τη διάρκεια ζωής του και να μας ανταμείψει με την καρποφορία του!


Ποσότητα:
 / Τεμάχιο
39,00 €
To Top