Κωδικός: Glauca

Κλάουκα

Διαθεσιμότητα: Άμεσα διαθέσιμο

Cordyline Glauca

Η κλάουκα (ή "κορδυλίνι") είναι ένα από τα πιο ανθεκτικά φυτά που διακοσμεί πολύ όμορφα οποιονδήποτε εσωτερικό χώρο και απαιτεί μόνο την ελάχιστη φροντίδα μας. Εάν της την παρέχουμε θα δημιουργήσει ένα πλούσιο και πυκνό φύλλωμα με φωτεινό πράσινο χρώμα που θα προσθέσει έναν ευχάριστο τόνο στο χώρο μας.

Συνθήκες

Η ιδανική θερμοκρασία για την κλάουκα είναι γύρω στους 20oC. Θέλει φως αλλά όχι να έρχεται σε άμεση επαφή με τις ακτίνες του ήλιου οι οποίες μπορούν να κάψουν το φύλλωμά της. Ακόμα και μια ημισκιερή ή σκιερή θέση δε θα της δημιουργήσει πρόβλημα. Αγαπά την υψηλή ατμοσφαιρική υγρασία οπότε ο ψεκασμός των φύλλων της με νερό θα της κάνει καλό.

Φροντίδα

Η κλάουκα αντέχει τη ξηρασία επομένως δεν έχει μεγάλες απαιτήσεις σε νερό. Ποτίστε την μόλις στεγνώσει το χώμα της. Μπορείτε να την λιπαίνετε την περίοδο της άνοιξης και του φθινοπώρου με υγρό λίπασμα για πράσινα φυτά ώστε να ενισχύσετε το πλούσιο φύλλωμά της. Επειδή είναι από τα φυτά που παίρνουν μεγάλο ύψος μπορείτε να την κλαδέψετε κόβοντας την κορυφή του κεντρικού στελέχους της. Επίσης, αφαιρέσετε τα μαραμένα και προσβεβλημένα φύλλα όταν εμφανιστούν. Όταν το φυτό δε χωράει πια στη γλάστρα είναι η κατάλληλη στιγμή να το μεταφυτεύσετε. Χρησιμοποιήστε γλάστρα ένα νούμερο μεγαλύτερη και τοποθετήστε ελαφρύ χώμα τύρφης για να έχει καλή αποστράγγιση.

.


Ποσότητα:
 / Τεμάχιο
24,00 €
To Top