Κωδικός: cyc_bi

Kυκλάμινο

Διαθεσιμότητα: Άμεσα διαθέσιμο

Kυκλάμινο σε γλάστρα,σε διάφορα χρώματα αναλόγως διαθεσιμότητας (άσπρο,ροζ,φουξ,δίχρωμα κλπ)


Κυκλάμινο, ένα από τα πιο όμορφα αγριολούλουδα κι από τα πιο διάσημα λουλούδια που ανθίζουν το φθινόπωρο για να διατηρήσουμε στο σπίτι.

Με τις πρώτες βροχές, τα κυκλάμινα κάνουν την εμφάνισή τους και δημιουργούν ένα εντυπωσιακό χαλί από υπέροχα λουλούδια. Πολυετές φυτό χαμηλής ανάπτυξης, το κυκλάμινο διαθέτει πανέμορφα γυαλιστερά σκουροπράσινα φύλλα σε σχήμα καρδιάς που συνδιάζονται αρμονικά με τα μοναδικά λουλούδια του σε αποχρώσεις του ροζ, μωβ, κόκκινου και λευκού. Ανάλογα το είδος, η ανθοφορία του κυκλάμινου ξεκινά από τις αρχές του φθινοπώρου μέχρι τα τέλη του χειμώνα, ενώ υπάρχουν και είδη κυκλάμινου που ανθίζουν μέσα στην άνοιξη.


Τι συνθήκες χρειάζεται το κυκλάμινο για να αναπτυχθεί;

Τα κυκλάμινα αγαπούν το δροσερό περιβάλλον και αναπτύσσονται σε σκιερές και ημισκιερές θέσεις.Επιλέγουμε σημεία με δυτικό ή ανατολικό προσανατολισμό για τη διατήρηση του κυκλάμινου στο μπαλκόνι για να ευδοκιμήσει καλύτερα και να μας χαρίσει την πλούσια ανθοφορία του. Καθώς το κυκλάμινο διαθέτει επιφανειακό ριζικό σύστημα, προτιμάμε ρηχές γλάστρες και ζαρντινιέρες.
Μπορούμε να διατηρήσουμε το κυκλάμινο μέσα στο σπίτι μας ως φυτό εσωτερικού χώρου, αρκεί να το τοποθετήσουμε σε καλά φωτισμένο και αεριζόμενο χώρο, μακριά από θερμαντικά σώματα. Για καλύτερο αερισμό, είναι καλό κάποια βράδια να το μεταφέρουμε έξω στο μπαλκόνι. 


Πόσο συχνά θέλει πότισμα το κυκλάμινο;

Τα κυκλάμινα χρειάζονται τακτικό πότισμα κατά την περίοδο του φθινοπώρου. Αποφεύγουμε να βρέχουμε τα φύλλα και τους μίσχους, ειδικά τις ζεστές μέρες του φθινοπώρου . Επίσης, αποφεύγουμε το υπερβολικό πότισμα που μπορεί να προκαλέσει σάπισμα στις ρίζες του κυκλάμινου. Ποτίζουμε συνήθως 2 φορές την εβδομάδα την περίοδο του φθινοπώρου και επαναλαμβάνουμε το πότισμα όταν στεγνώνει το χώμα.


Τι φροντίδα χρειάζεται το κυκλάμινο μέσα στο καλοκαίρι; 

Το κυκλάμινο «κοιμάται» την περίοδο του καλοκαιριού, καθώς μόλις τελειώσει η ανθοφορία του, το φυτό εισέρχεται σε λήθαργο. Για να το διατηρήσουμε ζωντανό, στις αρχές του καλοκαιριού, διακόπτουμε το πότισμα και καθαρίζουμε τα μαραμένα και ξεραμένα φύλλα του. Στη συνέχεια, τοποθετούμε τη γλάστρα με το κυκλάμινο σε ένα δροσερό και σκιερό μέρος για να διατηρηθεί για όλη την περίοδο του καλοκαιριού. Στις αρχές φθινοπώρου, μόλις περάσουν οι υψηλές καλοκαιρινές θερμοκρασίες, ξεκινάμε να το ποτίζουμε ξανά, για να αναδυθεί η νέα του βλάστηση που θα μας δώσει καινούρια ανθοφορία.


Κι ένα τελευταίο μυστικό για το κυκλάμινο

Αν παρατηρούμε τα λουλούδια του κυκλάμινου να ανθίζουν κάτω από το φύλλωμα του φυτού και όχι να βγαίνουν φυσιολογικά προς τα πάνω, αυτό οφείλεται σε διάφορους παράγοντες όπως έλλειψη λίπανσης, ακανόνιστα ποτίσματα ή εμφάνιση πολύ χαμηλών θερμοκρασιών κατά την περίοδο της ανθοφορίας.


**Η γλάστρα ενδέχεται να είναι λευκού,μωβ ή καφέ χρώματος αναλόγως διαθεσιμότητας


Ποσότητα:
 / Τεμάχιο
23,00 19,00  €
To Top