Κωδικός: fic

Φίκος "Danielle" 1,5m

Διαθεσιμότητα: Άμεσα διαθέσιμο

Φίκος δενδρώδης "danielle" ύψους 150cm


Ο φίκοι  πρέπει να τοποθετούνται σε φωτεινά μέρη, μακριά από τις άμεσες ακτίνες του ήλιου.Xρειάζονται μέτριο πότισμα την άνοιξη και το καλοκαίρι και λιγότερο το φθινόπωρο και το χειμώνα. Μην αφήνετε το νερό να λιμνάζει στο πιατάκι. 

 Για τη φύτευση σε γλάστρα επιλέξαμε φυτόχωμα γενικής χρήσης εμπλουτισμένο σε θρεπτικά συστατικά. Αν έχουμε τη γλάστρα με τον φίκο στο μπαλκόνι, καλό είναι να την τοποθετήσουμε σε θέση προφυλαγμένη από βοριάδες. Οι Φίκοι πρέπει να μεταφυτεύονται σε μεγαλύτερη γλάστρα κάθε 2 χρόνια κατά τον Απρίλιο. Κατά τον Μάιο - Ιούνιο το χώμα είναι απαραίτητο να εμπλουτίζεται με υγρά λιπάσματα (μέσα στο νερό του ποτίσματος) κάθε δεύτερη εβδομάδα.

Οι φίκοι που έχουμε για πολλά χρόνια συχνά ρίχνουν τα φύλλα της βάσης, γι' αυτό καλό είναι να κόβεται το στέλεχος πάνω από την τέταρτη ουλή του φύλλου, ώστε να ενισχυθεί η ανάπτυξη νέων βλαστών. Οι φίκοι, συνήθως, δεν χρειάζονται κλάδεμα.


Τον συγκεκριμένο φίκο τον συναντάμε συχνά σε κήπο, σε εισόδους και προθαλάμους σπιτιών, καθώς επίσης αποτελεί εξαιρετική επιλογή για διακόσμηση σε σαλόνια, σε γραφεία και επαγγελματικούς χώρους.

59,00 €
To Top