Κωδικός: leyl

Kυπαρίσσι Leylant

Διαθεσιμότητα: Άμεσα διαθέσιμο

Το κυπαρίσσι λέιλαντ ή χαμαικυπάρισσος είναι ένα αειθαλές καλλωπιστικό φυτό με πολύ γρήγορη ανάπτυξη που αν μεταφυτευθεί σε κήπο μπορεί να φτάσει σε ύψος τα 15 μέτρα.
Σε γλάστρες (όπως το συγκεκριμένο) ή ζαρντινιέρες στο μπαλκόνι φυσικά,παρουσιάζει μικρότερη ανάπτυξη αλλά εξίσου ενυπωσιακό αισθητικό αποτέλεσμα.


Έχει χαρακτηριστικό έντονο πράσινο φύλλωμα και τα κλαδιά του αναπτύσσονται διαμορφώνοντας ένα ξεχωριστό πυραμιδοειδές σχήμα. Αξίζει να σημειώσουμε ότι προέκυψε ως υβρίδιο από τεχνητή διασταύρωση δύο ειδών κυπαρισσιού και ζει πολλά χρόνια. Το κυπαρίσσι λέιλαντ αποτελεί αγαπημένη επιλογή των κηποτεχνών για τη διαμόρφωση φραχτών σε κήπους και την εξασφάλιση ιδιωτικότητας για το σπίτι μας.


Σε τι συνθήκες ευδοκιμεί το κυπαρίσσι λέιλαντ;


Το κυπαρίσι λέιλαντ αναπτύσσεται σε όλα τα εδάφη, καθώς δεν έχει ιδιαίτερες απαιτήσεις ως προς το χώμα, αρκεί να έχει καλή αποστράγγιση.
Το λέιλαντ είναι δέντρο ψυχρού κλίματος και ευδοκιμεί καλύτερα στη βόρεια Ελλάδα καθώς και σε ημιορεινές και ορεινές περιοχές. Πάντως το λέιλαντ είναι σχετικά ανθεκτικό στην αλατότητα και μπορεί να φυτευτεί κοντά στη θάλασσα. Αντέχει και σε δύσκολες καιρικές συνθήκες, στη ζέστη του καλοκαιριού, στην παγωνιά του χειμώνα ακόμη και σε δυνατούς ανέμους.  

Φυτεύεται τόσο σε ηλιόλουστες όσο και σε ημισκιερές θέσεις είτε στον κήπο είτε φυσικά σε γλάστρα. 


Τι ανάγκες σε πότισμα έχει το κυπαρίσσι λέιλαντ;


To κυπαρίσσι λέιλαντ δεν έχει ιδιαίτερες απαιτήσεις σε πότισμα. Κατά την περίοδο της άνοιξης και του φθινοπώρου το πότισμα μία φορά τη βδομάδα είναι αρκετό, ενώ το καλοκαίρι το ποτίζουμε δυο φορές την βδομάδα.Ποσότητα:
 / Τεμάχιο
25,00 €
To Top