Κωδικός: croton

Kρότων

Διαθεσιμότητα: Άμεσα διαθέσιμο

Μπορεί να μην γνωρίζεις το όνομά του, αλλά όλοι τον έχουμε θαυμάσει σε κάποιο σαλόνι σπιτιού ή σε κάποιο γραφείο. Ο λόγος για τον κρότωνα, το φυτό εσωτερικού χώρου με τα σκληρά γυαλιστερά δερματώδη φύλλα σε εντυπωσιακούς χρωματικούς συνδυασμούς του κίτρινου, του πράσινου του κόκκινου και του πορτοκαλί. Ο κρότωνας κατάγεται από την Ινδονησία, αναπτύσσεται σε θαμνώδη μορφή όταν φυτεύεται σε γλάστρα και φτάνει σε ύψος 1-1,5 μέτρο.
Ο συγκεκριμένος είναι αυτή τη στιγμή έχει συνολικό ύψος 60 cm.


Τι συνθήκες χρειάζεται ο κρότωνας μέσα στο σπίτι;

Ο κρότωνας θέλει σχετικά ζεστό περιβάλλον και παρουσιάζει πλούσια ανάπτυξη σε θερμοκρασίες 20-25°C. Αγαπάει το φως και προτιμά τα φωτεινά σημεία μέσα στο σπίτι. Αν τον τοποθετήσουμε σε ημισκιερή θέση τα φύλλα του κρότωνα θα αποκτήσουν θαμπό χρώμα. Όπως ισχύει γενικότερα για τα φυτά εσωτερικού χώρου, καλό είναι να αποφεύγουμε τις απευθείας ακτίνες του ήλιου ειδικά τους καλοκαιρινούς μήνες γιατί δημιουργούν εγκαύματα στα φύλλα του. Φροντίζουμε να τοποθετούμε τον κρότωνα μακριά από πηγές θερμότητας όπως καλοριφέρ και τζάκι, καθώς και από ψυχρά ρεύματα από τη μπαλκονόπορτα ή τα κλιματιστικά. 

Τι ανάγκες σε πότισμα έχει ο κρότωνας;

Ο κρότωνας έχει σημαντικές ανάγκες σε νερό σε σχέση με τα περισσότερα φυτά εσωτερικού χώρου, ειδικά την καλοκαιρινή περίοδο. Χρειάζεται συχνό πότισμα, κάθε 4-5 μέρες κατά την περίοδο του καλοκαιριού και μία φορά τη βδομάδα την περίοδο της άνοιξης και του φθινοπώρου. Τους ζεστούς καλοκαιρινούς μήνες, καλό είναι να ψεκαζουμε τα φύλλα του κρότωνα με νερό για δροσισμό, για να μην δημιουργηθούν ξηράνσεις στις άκρες του φυλλώματος και για να μην παρουσιαστεί φυλλόπτωση.


Προσοχή όμως αν υπάρχουν κατοικίδια στο χώρο!

Ο κρότωνας αποτελεί φυτό επικίνδυνο για σκύλους και για γάτες εάν για κάποιο λόγο τα κατοικίδιά μας δαγκώσουν και καταπιούν κάποιο από τα φύλλα του, γι’ αυτό καλό είναι να τον αποφεύγουμε όταν έχουμε ζωάκια μέσα στο σπίτι.


 


Ποσότητα:
 / Τεμάχιο
38,00 28,00  €
To Top