Κωδικός: cycas

Tσίκας

Διαθεσιμότητα: Άμεσα διαθέσιμο

Cycas revoluta 40cm σε γλάστρα

Άλλες ονομασίες: κύκας, "φυτό των δεινοσαύρων
"


Το τσίκας είναι τροπικό φυτό που μοιάζει με φοίνικα αλλά δεν είναι πραγματικός φοίνικας όπως λανθασμένα κατατάσσεται από πολλούς. Ανήκει στα πτεριδόφυτα είδη. Τα τσίκας θεωρούνται ζωντανά απολιθώματα καθώς υπήρχαν πριν από 280 εκατομμύρια χρόνια και μάλιστα ήταν μία από τις βασικές τροφές για τους χορτοφάγους δεινόσαυρους!

Το τσίκας μπορεί να διακοσμήσει τόσο εσωτερικούς όσο και εξωτερικούς χώρους. Γίνεται αρκετά ψηλό φυτό καθώς ο κορμός του μπορεί να φτάσει και τα 3μ. και τα φύλλα του το 1,5μ. σε μήκος. Αργεί όμως πολύ να μεγαλώσει. Μπορεί να χρειαστεί μέχρι και 100 χρόνια για να φτάσει το τελικό του μέγεθος! Τα άνθη του δεν έχουν ιδιαίτερη διακοσμητική αξία όμως η εξωτική ομορφιά του φυλλώματός του σε συνδυασμό με τη μακροβιότητά του θα σας ανταμείψει και θα σας συντροφεύει για πολλά χρόνια.

Συνθήκες

Τα τσίκας αγαπάνε τον απ’ ευθείας ήλιο χωρίς αυτό να σημαίνει ότι δε μπορούν να ζήσουν χωρίς αυτόν . Όμως, έχουν την ανάγκη να τα προστατεύσουμε από τους παγετούς οι οποίοι μπορούν να καταστρέψουν το φύλλωμά τους. Δείχνουν αντοχή στην αλμύρα της θάλασσας γι’ αυτό μπορούν να τοποθετηθούν και σε παραθαλάσσιες περιοχές.

Φροντίδα

Το τσίκας διψάει όποτε στεγνώσει το χώμα του και τότε είναι η κατάλληλη στιγμή να το ποτίσετε. Όταν χρειαστεί μεταφύτευση προτιμούμε ελαφρύ χώμα όπως τύρφη εσωτερικού χώρου ή γενικής χρήσης και τοποθετούμε ελαφρόπετρα στον πάτο της γλάστρας ώστε να γίνεται καλή αποστράγγιση και να μη σαπίζουν οι ρίζες λόγω μεγάλης συγκράτησης νερού. Λιπαίνουμε με υγρό λίπασμα για πράσινα φυτά την άνοιξη ώστε να βοηθήσουμε την ανάπτυξή του


Ποσότητα:
 / Τεμάχιο
40,00 28,00  €
To Top