Κωδικός: goldcrest

Gold Crest

Διαθεσιμότητα: Άμεσα διαθέσιμο

Kυπαρίσσι Γκολντ κρεστ

Ένα πανέμορφο δεντράκι σε γλάστρα για εξωτερικό χώρο.Πρόκειται για το γκολντ κρεστ (Gold Crest) , το δημοφιλές κιτρινοπράσινο κωνοφόρο δέντρο που συναντάμε σε εντυπωσιακούς φράκτες σε εξοχικές κατοικίες και σε σπίτια. Τα γκολντ κρεστ μπορούν να εξελιχθούν σε μεγάλα δέντρα που φτάνουν σταδιακά σε ύψος 6-8 μέτρων ενώ αν τρίψουμε τα φύλλα τους, δίνουν ένα απαλό άρωμα λεμονιού, γι’ αυτό άλλωστε τα λέμε και λεμονοκυπάρισσα. Το μοναδικό τους χρώμα σε συνδιασμό με το υπέροχο άρωμα καθιστούν το γκολντ κρεστ μία εξαιρετική επιλογή που χρησιμοποιείται ευρύτατα από τους κηποτέχνες για δημιουργία φρακτών αλλά και για μεμονωμένες φυτέυσεις. 

Το συγκεκριμένο γκολντ κρεστ σε γλάστρα,  θα έχει σχετικά περιορισμένη ανάπτυξη, αρκετή ωστόσο για να διακοσμήσει το μπαλκόνι ή την αυλή μας!

Σε τι συνθήκες ευδοκιμεί το γκολντ κρεστ;

Το γκολντ κρεστ χρειάζεται δροσερό κλίμα για να ευδοκιμήσει και προτιμάει περιοχές με κρύο χειμώνα και δροσερό καλοκαίρι. Αναπτύσσεται καλύτερα σε ηλιόλουστες θέσεις, ωστόσο μπορεί να φυτευτεί και σε ημισκιερά μέρη. Για τη φύτευση του γκολντ κρεστ χρειαζόμαστε γόνιμο χώμα, πλούσιο σε οργανική ουσία που να διαθέτει καλή αποστράγγιση

Τι ανάγκες σε πότισμα και λίπανση έχει το γκολντ κρεστ;

To γκολντ κρεστ έχει μέτριες απαιτήσεις σε πότισμα. Κατά την περίοδο της άνοιξης και του φθινοπώρου ποτίζουμε συνήθως 1 φορά τη βδομάδα εκτός αν έχουμε βροχοπτώσεις που ποτίζουμε αραιότερα. Το καλοκαίρι το γκολντ κρεστ χρειάζεται πότισμα οπωσδήποτε δυο φορές τη βδομάδα, προσέχοντας να μη βρέχουμε το φύλλωμα του για να περιορίσουμε τον κίνδυνο ανάπτυξης μυκητολογικών ασθενειών. Για τα γκολντ κρεστ που βρίσκονται σε γλάστρα, κάνουμε συστηματική λίπανση με υγρό λίπασμα για πράσινα φυτά, 1 φορά το μήνα από την άνοιξη μέχρι και το φθινόπωρο.


19,00 €
To Top