Κωδικός: Onc

Ορχιδέα "Oncidium" κίτρινη

Διαθεσιμότητα: Άμεσα διαθέσιμο

Oρχιδέα Oncidium


Ένα από τα πιο εντυπωσιακά ανθοφόρα φυτά για τη διακόσμηση εσωτερικών χώρων (ίσως και το πιο εντυπωσιακό!) είναι αναμφισβήτητα οι ορχιδέες. Οι ορχιδέες στο φυσικό τους περιβάλλον που είναι τα τροπικά δάση ζουν και αναπτύσσονται προσκολλημένες πάνω σε κορμούς ή κλαδιά δέντρων.

Η ορχiδέα ονσίντιουμ (πέρα από την όμορφη παρουσία της στο χώρο είναι και ένα από τα πιο ανθεκτικά είδη ορχιδέας για καλλιέργεια στο σπίτι. Εάν της παρέχουμε λίγη φροντίδα θα ανθίζει 1-2 φορές το χρόνο, συνήθως αρχές φθινοπώρου ή άνοιξης και θα μας εντυπωσιάζει με τα πολυάριθμα άνθη της τα οποία διατηρούνται για 2-3 μήνες. Η ποικιλία των χρωμάτων τους είναι τεράστια. Κίτρινο, φούξια, ροζ, λευκό, πορτοκαλί είναι μόνο λίγα από τα χρώματα που θα δούμε. Το συγκεκριμένο είδος χαρακτηρίζεται και ως «ορχιδέα χορεύτρια» διότι με την παραμικρή κίνηση του φυτού, τα άνθη κινούνται θυμίζοντας διαδοχικές χορευτικές φιγούρες. 

Συνθήκες

Η ορχιδέα ονσίντιουμ θα αγαπήσει μια φωτεινή θέση κοντά σε ένα παράθυρο με λίγο απ’ ευθείας ήλιο τις πρωινές ή απογευματινές ώρες. Η ιδανική θερμοκρασία γι’ αυτήν είναι γύρω στους 16oC τη νύχτα και γύρω στους 30oC την ημέρα. Αυτές οι εναλλαγές θερμοκρασίας ημέρας-νύχτας δίνουν το έναυσμα στο φυτό να ανθίσει.

Φροντίδα

Το πότισμα της ορχιδέας γίνεται με τον εξής τρόπο: τοποθετούμε τη γλάστρα σε μια λεκάνη με νερό και την αφήνουμε για 10 λεπτά περίπου ώστε το φυτό να απορροφήσει όσο νερό χρειάζεται. Μόλις βγάλουμε τη γλάστρα από το νερό την αφήνουμε να στραγγίσει. Η διαδικασία αυτή γίνεται όταν το υπόστρωμα έχει στεγνώσει καλά από το προηγούμενο πότισμα γιατί αλλιώς οι ρίζες κινδυνεύουν να σαπίσουν. Λιπαίνουμε με υγρό λίπασμα ειδικό για ορχιδέες όταν πέσουν τα άνθη έως ότου το φυτό ανθίσει ξανά. Όταν η ορχιδέα μας χρειαστεί μεταφύτευση (συνήθως κάθε 1-2 χρόνια) θα χρησιμοποιήσουμε λίγο μεγαλύτερη γλάστρα στην οποία θα τοποθετήσουμε ειδικό υπόστρωμα για ορχιδέες από φλοιό πεύκου.

Συμβουλές υγείας

Η ορχιδέα είναι από τα πιο ανθεκτικά φυτά σε εχθρούς και ασθένειες. Είναι όμως αρκετά ευαίσθητη στην υπερβολική υγρασία η οποία σαπίζει τη ρίζα της. Γι’ αυτό πάντα αφήνουμε το υπόστρωμα να στεγνώνει καλά μεταξύ των ποτισμάτων. Για σωστές συμβουλές στην περιποίηση της ορχιδέας σας μη διστάσετε να απευθυνθείτε στον ειδικό γεωπόνο μας.

Ποσότητα:
 / Τεμάχιο
38,00 32,00  €
To Top