Κωδικός: tl

Τηλέγραφος σε κρεμαστή γλάστρα

Διαθεσιμότητα: Άμεσα διαθέσιμο

Το επίσημο όνομά του είναι Tradescantia Pallida

 Ο τηλέγραφος – όπως είναι η ελληνική ονομασία του- δεν μοιάζει καθόλου με τα κλασικά λουλουδικά, το κορμί του έχει βαθύ, εντυπωσιακό μωβ χρώμα και τα ανθάκια του, που δυστυχώς ζούνε μερικές μέρες μόνο, ένα απαλό, μελαγχολικό ροζ.

Αντέχει στα δύσκολα χωρίς να χρειάζεται τεμενάδες και εξειδικευμένες περιποιήσεις και πολλαπλασιάζεται σε χρόνο dt με μοσχεύματα στην απλούστερη εκδοχή τους. Κόβετε, δηλαδή, από όποιον τηλέγραφο βρείτε ένα κομμάτι 7 - 8 εκατοστών περίπου, το φυτεύετε όπου θέλετε, το ποτίζετε ελαφρώς μέρα παρά μέρα για 10 μέρες και αυτό ήταν, σύντομα θα το δείτε να απλώνεται και να θεριεύει. Στον κήπο μας καταφέραμε μέσα σε’ ένα μήνα με 6 μοσχεύματα (τα βουτήξαμε από αδέσποτους τηλέγραφους στο Χαλάνδρι) να «πνίξουμε» στα μωβ 3 μεγάλες ζαρντινιέρες.

Eνα σημείο φωτεινό μεν σκιερό δε, με 2 - 3 ώρες απευθείας ήλιο, είναι το καλύτερο του, ωστόσο αντέχει φόρα παρτίδα και στον ελληνικό, άγριο ήλιο με μοναδική συνέπεια μια κάποια χλωμάδα στο χρώμα του. Επίσης τα πάει περίφημα και ως φυτό εσωτερικού χώρου, μάλιστα έρευνες δείχνουν πως βοηθά στη βελτίωση της ποιότητας του αέρα φιλτράροντας τις πτητικές οργανικές ενώσεις, μία κατηγορία ρύπων που είναι ερεθιστικοί για το αναπνευστικό μας σύστημα.


Ποσότητα:
 / Τεμάχιο
20,00 €
To Top