Κωδικός: sfl

Σεφλέρα

Διαθεσιμότητα: Άμεσα διαθέσιμο

Η Σεφλέρα (1m-1,2m ύψος)  είναι ένα πολυετές φυτό εσωτερικού κυρίως χώρου και κατάγεται από την Μαλαισία. Έχει σχετικά αργή ανάπτυξη αλλά όσο μεγαλώνει παίρνει τη μορφή δένδρου και μπορεί να φτάσει σε ύψος περίπου τα 5 μέτρα στις κατάλληλες συνθήκες.

Συνθήκες

Η Σεφλέρα χρειάζεται κυρίως τα ζεστά κλίματα. Αν και είναι πολύ ανθεκτικό φυτό και είναι ικανό να αναπτύσσεται σε οποιαδήποτε θέση μέσα στο σπίτι, αυτό που θα αγαπήσει θα είναι μια θέση φωτεινή με έμμεσο ηλιακό φως ή ημισκιερή. Συγκεκριμένα σε ήπια κλίματα μπορεί να αναπτυχθεί ικανοποιητικά και εκτός σπιτιού. Επιπλέον χρειάζεται μία σχετική υγρασία στην ατμόσφαιρα οπότε θα αποφύγουμε δωμάτια του σπιτιού με ξηρή ατμόσφαιρα.

Φροντίδα

Το πότισμα της Σεφλέρας πρέπει να γίνεται ανάλογα με το μέγεθός της. Όσο μεγαλύτερο είναι το φυτό τόσο περισσότερο νερό χρειάζεται, προσέχοντας όμως να μην είναι ήδη υγρό το χώμα της όταν θα ποτίσετε ξανά. Το χειμώνα μετριάζουμε το πότισμα μιας και το φυτό δεν θα είναι σε περίοδο ανάπτυξης. Θα προσέξουμε όμως η γλάστρα μας να έχει καλή αποστράγγιση. Η λίπανση της μπορεί να γίνεται όλες τις εποχές από μια φορά το μήνα. Σε περίπτωση που έχουμε την Σεφλέρα σε εξωτερικό χώρο μειώνουμε την συχνότητα λίπανσης το χειμώνα και το καλοκαίρι. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε λιπάσματα είτε σε υγρή είτε σε στερεά μορφή. Θα χρειαστεί μεταφύτευση λίγα χρόνια μετά όταν το φυτό θα έχει μεγαλώσει και θα έχει δυναμώσει. Το κατάλληλο χώμα για την μεταφύτευση είναι το γενικής χρήσης σε συνδυασμό με κάποιο αργιλώδης σύστασης. Μπορείτε εύκολα να πολλαπλασιάσετε την Σεφλέρα σας είτε με σπόρο είτε με μοσχεύματα από κάποιο ακραίο περσινό βλαστό ο οποίος θα έχει αρχίσει να ξυλοποιείται.

25,00 €
To Top